RSS versus sociální sítě – geopohled

18.03.2013 – 11:50 pm
  1. 6 Responses to “RSS versus sociální sítě – geopohled”

  2. Nazdar chlape,

    s RSS souhlas. Pro toho kdo ho umí využít je to nenahraditelná věc (sociálním sítím jsem zatím opravdu nepřišel moc na chuť, i když to pomalu zkouším).

    Ale co se týká Feedly, tak po pár kliknutí v nastavení, se to opravdu dá používat téměř stejně jako GReader. Používám to už pár dní a zvykl jsem si rychle (a to jsem jak známo “stará konzerva”)

    By mavlk on Mar 19, 2013

  3. No nejsem IT specialista, ale tweety geolozku maji (mohou mit) take, proto se vyuzivaji u crowsourcingu v krizovem rizeni….

    By ir-ka on Mar 19, 2013

  4. To neříkám, ale ve srovnání s RSS je to řádově komplikovanější technologie. Nemluvě o závislosti na třetí straně. RSS si můžu spíchnout na pár řádcích na koleni “úplně kdekoliv”. Klidně ve vnitřní síti, klidně na nějakém zabezpečeném kanále. Twitter na to prostě není.

    By Jachym Cepicky on Mar 19, 2013

  5. S feedly me asi nepresvedcis. Dnesni rano jsem v cekarne stravil s jejich mobilni aplikaci, to se proste neda pouzivat.

    By Jachym Cepicky on Mar 19, 2013

  6. Tak je pravda že na mobilu ani tabletu jsem to ještě nestihl nainstalovat a vyzkoušet, takže možná vystřízlivým :(

    By mavlk on Mar 19, 2013

  7. Zdravím,
    já tedy Reader nikdy nepoužíval, používal jsem iGoogle, které se taky ruší a jako náhradu jsem se vrátil k dost podobným Netvibes, které jsem používal už kdysi dávno. Člověk si tam udělá přehledné stránky s RSS zdroji a dalšími aplikacemi. Já používám prakticky jen RSS, moje stránka oblasti GIS a RS pak vypadá takto:
    http://www.netvibes.com/subscribe.php?preconfig=eac6816ff8e7d71403cf8b98780da541
    (doufám, že se zobrazí i neregistrovanému uživateli). Když je pak člověk registrovaný, je tam pak ještě pohled Reader se stromovou strukturou zdrojů: https://www.dropbox.com/sh/80226ce2o7j5dte/HQx0WG-L_7
    Google Reader moc neznám, ale možná by to byla náhrada. Nevím, jestli je k tomu mobilní aplikace, ale mají mobilní verzi stránek, která by měla umožňovat offline uložení obsahu, to jsem ale ještě nezkoušel.

    By Tomas Brunclik on Mar 20, 2013

Post a Comment